Про шкоду не-куріння
Вони тепер ходять із гордо задертою мордою і їм пофіг втрати нормальних бізнесменів-рестораторів, їм взагалі все пофіг. Бо вони не розуміють, як це - заробляти тяжким трудом гроші, адже в них - гранти. Їм пофіг, що постраждають передусім ресторани, які витратили купу грошей на нормальну витяжку і де всі - і курці, і не-курці, могли знайти затишок і релакс. Їм пофіг, що є заклади, які орієнтовані на курців - паби, наприклад, хоча б тому, що курці - такі ж клієнти (і повноправні громадяни), як і не-курці.
А для здоров'я багато чого шкідливо. От наприклад, відпрацьовані гази старого авто-барахла. Або відсутність каналізацій в більшості українських сіл та маленьких містечок. Мабуть борці з курінням в ресторанах не повірять, що вже зараз рівень нітратів в овочах і фруктах, вирощених на присадибних ділянках вищий, ніж у вирощених в полі. А все тому, що новими хімічними засобами для кухні і ванни люди користуються, а нормальних очисних споруд - немає, і вся ця хімія отруює грунтові води, а разом з ними - моркву, бурячки чи картоплю.
В мене маленька дитина, і ми інколи з нею, гуляючи, заходимо на піцу чи пляцки. І, чесно, ще не виникало ніяких проблем знайти заклад, де не курять, або де є нормальна витяжка. Зате як тепер тішаться різні паразити на кшталт контролюючих органів. Стаття прибутку прибула!